Praktisch met kennis van zaken
Betrokken en enthousiast
‘recht voor de raap’
Samen met de medewerkers van uw bedrijf het managementsysteem opzetten of uitbreiden. Hierdoor ontstaat een praktisch en bruikbaar kwaliteitssysteem en wordt draagvlak gecreëerd. Indien een bedrijf aan het einde van het kwaliteitstraject een certificaat wil halen, zal ook voldaan moeten worden aan de normeisen. Dit toetst de externe adviseur gedurende het traject.
Wij hebben ervaring met de volgende standaarden en normen:
Ook het integreren van kwaliteitssystemen op basis van een combinatie van bovenstaande normen, behoort tot onze expertise.
Voor het goed functioneren van een managementsysteem is het van groot belang dat medewerkers opgeleid zijn op het gebied van hygiëne, HACCP, kwaliteit en aanverwante onderwerpen.
Voor meer details, zie de pagina ' Training'.
Een vast onderdeel van elk managementsysteem is het uitvoeren van interne audits.
Voor meer details, zie de pagina ' Auditing'.
De eisen die aan de organisatie worden gesteld, veranderen continu (denk aan wijzigingen in wetgeving, veranderende eisen van klanten, nieuwe normen en onderzoek / literatuur omtrent nieuwe risico's). Ook de organisatie zelf verandert steeds.
Bij de uitvoering van verificaties, kan de externe adviseur uw bedrijf ondersteunen om deze externe en interne ontwikkelingen effectief en efficiënt in kaart te brengen, alsmede helpen een praktische vertaalslag te maken naar uw organisatie / kwaliteitssysteem (zie pagina ' Auditing').
Citaat van een klant:
'Dat certificaat halen was nog niet zo moeilijk; het certificaat behouden door het systeem actueel te houden, de medewerkers te blijven motiveren en aansturen, dat is pas lastig!'
Tijdelijk zonder kwaliteitsmanager of te klein voor een vaste, eigen kwaliteitsmanager?
Improving Quality kan ook een interim kwaliteitsmanager leveren of een adviseur die op detacheringsbasis optreedt als kwaliteitsmanager. In beide gevallen worden de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden, alsmede de bezoekfrequentie van de adviseur afgestemd op de behoefte van uw organisatie.
Een HACCP-studie dient gebaseerd te zijn op de HACCP-principes zoals deze zijn vastgelegd in de Codex Alimentarius. Dit betekent dat de risico-inschatting gebaseerd moet zijn op de inschatting van de kans en het effect dat aan elk potentieel risico / gevaar gekoppeld zit. De laatste jaren hechten zowel NVWA, als certificerende instellingen en klanten, bij de uitgevoerde risicoanalyses steeds meer belang aan de onderbouwing van de kansen en effecten.
De kansinschatting is per bedrijf verschillend, omdat deze afhangt van het type product en productieproces.
De effecten van een potentieel risico / gevaar gevaar zijn echter identiek voor elk product / productieproces: of er nu koek, bier of conserven worden geproduceerd, het effect van bijvoorbeeld glas is altijd hetzelfde. Effecten moeten onderbouwd worden met literatuur, publicaties en (wetenschappelijke) onderzoeken.
Improving Quality heeft hiervoor een uitgebreide effectentabel opgezet: hierin zijn door middel van gedigitialiseerde bestanden en links (inmiddels meer dan 800!) de effecten qua voedselveiligheid onderbouwd. De effectentabel wordt maandelijks bijgewerkt. In de gebruikershandleiding leest u hoe de effectentabel gebruikt kan worden om de effecten in uw risicoanalyse te verifiëren en te onderbouwen.
Het is mogelijk een abonnement te nemen op deze effectentabel, waardoor u via onze website toegang krijgt tot nieuwe potentiële risico’s / gevaren.
Voor meer details, zie de pagina ' Effectentabel'.
Improving Quality BV De Rouwaer 16 4051 HG Ochten
[email protected]
Algemene voorwaarden
Profiel en filosofie
Improving Quality BV
De Rouwaer 16
4051 HG Ochten
[email protected]
Algemene voorwaarden
Profiel en filosofie
© 2016 Improving Quality | Realisatie: 7EN20.nl